14.07.2020

Bosch en Gardena richten een accu-alliantie op

Eén accusysteem voor verschillende merken

Bosch en Gardena richten een accu-alliantie op © Power for All Alliance

Het is de grootste samenwerking ter wereld op gebied van accugereedschappen.

Dit persbericht heeft: 2 Fotos

Korte tekst (233 Tekens)Platte tekst download

  • Power for All Alliance als samenwerking van gerenommeerde fabrikanten
  • Optimale flexibiliteit voor gebruikers van accugereedschappen voor huis en tuin
  • Voortdurende uitbreiding van de alliantie - nieuwe deelnemende fabrikanten volgen

Persbericht (3477 Tekens)Platte tekst download

Bosch Power Tools stelt zijn 18-volt accuplatform op gebied van "Home & Garden" open voor andere fabrikanten en zet daarmee een mijlpaal: Bosch en Gardena zullen een alliantie vormen en samen met andere toonaangevende merken een fabrieksoverkoepelend accusysteem aanbieden voor huis- en tuinproducten: de Power for All Alliance. De basis van deze alliantie is de oplaadbare accutechnologie van Bosch. "We stellen ons systeem open voor andere fabrikanten en bieden de gebruikers meer flexibiliteit dan ooit tevoren dankzij een uniforme standaard. In de toekomst zullen ze één en dezelfde 18-volt accu kunnen gebruiken voor elektrisch gereedschap, tuingereedschap en huishoudelijke apparaten van Bosch en producten van de merken Gardena, Emmaljunga, Gloria, Wagner en Rapid", zegt Henk Becker, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch Power Tools GmbH. Dit zal de gebruikers in de toekomst geld, ruimte en tijd besparen bij de aankoop van producten van de Power for All Alliance. Niet uitwisselbare accu’s en laders van verschillende merken behoren tot het verleden. Het gemeenschappelijke doel is om de gebruikers het grootste cross-manufacturer accusysteem te bieden en daarmee het breedste scala aan toepassingen voor hun huis: Doe-het-zelf apparaten, tuin- en reinigingsapparatuur, huishoudelijke apparaten, producten voor oppervlaktebehandeling, voor vrije tijd en kamperen - en nog veel meer.

Batterijtechnologie van Bosch overtuigt zowel partners als gebruikers
Pär Åström, President van Gardena: "Onze gebruikers willen sterke, betrouwbare en flexibele accu’s - bij voorkeur voor alle toepassingen in huis en tuin. Daarom hebben we bij Gardena gekozen voor Bosch en de gezamenlijke oprichting van de Power for All Alliance. "We zijn ervan overtuigd dat draadloos, flexibel werken de toekomst is. De Power for All Alliance is een win-win situatie voor iedereen", bevestigt Markus Kress, Managing Director en eigenaar van Gloria Haus und Garten.

De meer dan 20 miljoen Bosch accu's (en bijbehorende opladers) voor 18-volt doe-het-zelf- en tuingereedschap die al sinds 2007 op de markt zijn, blijven uitwisselbaar met het accusysteem van de Power for All Alliance. Bosch biedt nu al een breed portfolio van draadloze doe-het-zelf- en tuingereedschappen aan, dat in de komende jaren systematisch zal worden uitgebreid. Met ingang van het voorjaar 2021 is het gehele 18-volt assortiment van Gardena omgebouwd naar het Power for All Alliance accusysteem. Alle andere partners zijn al vertegenwoordigd op de markt met oplossingen die zijn uitgerust met Bosch accu's of breiden hun assortiment geleidelijk uit. In de Power for All Alliance zullen de bedrijven gezamenlijk de nieuwe flexibiliteit voor het hele huis in de toekomst bevorderen.

Het openstellen en uitbreiden van het accusegment creëert een aanzienlijke toegevoegde waarde voor de gebruikers en is een belangrijke groeimotor voor Bosch. "De vraag naar apparaten die op accu’s werken neemt gestaag toe. Over vijf jaar zal hun aandeel toenemen van 40 tot 60 procent nu. De investeringen in ons accusysteem zijn een investering in de toekomst", zegt Henk Becker. De oprichting van de alliantie is de opmaat naar een partnerschap met sterke merken. Met verschillende kandidaten worden momenteel gesprekken gevoerd.

Meer informatie over de Power for All Alliance vindt u op www.powerforall-alliance.com.
Over Gardena
Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 100 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group. Meer informatie op gardena.com.
Alle inhoud van dit persbericht ontvangen als .zip: download Directe download folder_open In Lightbox opslaan

photo_camera Fotos (2)

Bosch en Gardena richten een accu-alliantie op
5 194 x 2 922 photo_camera © Power for All Alliance
Power for All Alliance
1 649 x 1 808 photo_camera © Power for All Alliance

Contact

9 Alwin van der Pluym (NL)
Alwin van der Pluym
GARDENA Nederland
Tel: 0 36 521 00 10
pers.nl@media-gardena.com 
Geen acquisitie.