15.03.2023

GARDENA smart system stödjer nu Google Home

Gräsklippning och bevattning kan enkelt styras via Google Home

SILENO med LONA-teknik © GARDENA

Tack vare den smarta appen och LONA-tekniken anpassas robotgräsklipparna till gräsmattans behov och tillväxt.

För detta meddelande finns det: 2 Foton

Kort text (283 Tecken)Oformatterad text download

Från och med nu kan också trädgårdsägare styra sina enheter i hemmet och trädgården via Google Home. Nya och befintliga enheter kan integreras i ekosystemet. Detta möjliggör synkroniserad bevattning och gräsklippning, belysning av trädgården eller användning av andra smarta enheter.

Lång text (3045 Tecken)Oformatterad text download

Förutom Apple Home och Amazon Alexa stöder Gardena nu även Google Home, den tredje av de tre stora plattformarna för smarta hem, samt en annan elementär röstassistent.

Från alla Gardena smarta robotgräsklippare till smart Water Control, smart Irrigation Control och smart Sensor till den smarta strömadaptern- alla enheterna kan styras med Google Home. De kan installeras muntligt med Google Assistant eller via Google Home-appen med några få klick, samt slås på och av. Enheternas arbetsstatus eller mätvärden kan också frågas ut på detta sätt. Precis som med Alexa eller Apple Home kan enkla rutiner skapas via Google Home och enheter från ett stort antal tillverkare kan anslutas till varandra. Google Home är en moln-till-moln-integration som kan användas för att enkelt kartlägga användarnas individuella, trädgårdsspecifika behov och inställningar.

Engångsinställningen av bevattningsscheman görs först via Gardena-appen, som ger användaren råd om de bästa inställningarna. När detta är gjort lyssnar bevattningen sedan bokstavligen på ordet eller följer klicket i Gardena- eller Google Home-appen.

Från molnet till trädgården

Ett smart, automatiskt styrt bevattningssystem för trädgården förser växterna med vatten på ett effektivt sätt och säkerställer friskare växter och en rikare skörd av frukt och grönsaker genom att leverera vatten efter behov. Detta är möjligt inte bara genom punktbevattning direkt vid roten med det nya droppbevattningssystemet, utan också genom tidsstyrd bevattning och jordsensorer. Om en bevattningscykel är planerad och sensorn rapporterar att jorden redan är tillräckligt fuktig, avbryts den planerade bevattningen. För optimering kan bevattningstiderna dessutom justeras i GARDENAs smart app för att anpassas till de ändrade tiderna för soluppgång och solnedgång under säsongens gång, och den lokala väderprognosen kan beaktas.

Liksom alla smarta enheter från Gardena kan de smarta robotgräsklipparna också integreras fullt ut i ett digitalt nätverk. Det innebär att robotgräsklipparna kan programmeras, övervakas och användas när som helst och från vilken plats som helst. De arbetar självständigt i alla väderförhållanden och klarar av alla gräsmattor och nästan all terräng. Klipptiderna anpassas automatiskt efter gräsets tillväxt.

Tack vare LONA-tekniken (Localisation & Navigation) kan gräsmattan kartläggas i den smarta appen och klippaktiviteterna kan ställas in individuellt för de definierade zonerna. På så sätt ger robotgräsklipparna inte bara en välskött grönska, utan även utrymme för blomsterodlingar i gräsmattan tack vare de indragna klippområdena.

Klippintervallen kan också samordnas med automatisk bevattning inom det smarta systemet. På så sätt kommer de automatiska trädgårdshjälparna inte i vägen för varandra. Tack vare samspelet mellan automatisk bevattning och gräsmatteskötsel, blir ansvarsfull och effektiv trädgårdsunderhåll bekvämare än någonsin.

Om GARDENA

I över 50 år har GARDENA erbjudit allt som passionerade trädgårdsmästare behöver. Det breda produktsortimentet erbjuder innovativa lösningar och system för bevattning, gräsmattevård, busk- och trädvård samt jordbearbetning. I dag är GARDENA en ledande europeisk leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och distribueras i mer än 100 länder världen över. GARDENA är ett varumärke som ingår i Husqvarna Group. För mer information besök gardena.com.

Allt innehåll i detta meddelande som .zip: download Ladda ner omedelbart folder_open Lägg i ljuslåda

photo_camera Foton (2)

SILENO med LONA-teknik
3 500 x 2 595 photo_camera © GARDENA
Gardena smart irrigation
3 500 x 2 595 photo_camera © GARDENA

Kontakt

1_Gardena_SE

Olivia Gustafsson
Gardena Sverige
Marketing Manager
olivia.gustafsson@husqvarnagroup.com


2_PerPR_SE

Caroline Brander
PerPR
info@perpr.se