04.10.2021

Meten is weten

Nieuw: GARDENA AquaCount

GARDENA Watermeter AquaCount © GARDENA

De AquaCount watermeter sluit je eenvoudig aan op de buitenkraan en een display geeft het verbruik aan tot op de deciliter. Het digitale apparaatje biedt vier mogelijkheden om het verbruik af te lezen: per dag, per seizoen, per sproeibeurt en het actuele verbruik.

Dit persbericht heeft: 2 Fotos

Korte tekst (644 Tekens)Platte tekst download

Duurzaam tuinieren betekent bewust en zorgvuldig omgaan met de natuur. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in het watergebruik in de tuin om zo waterverspilling tegen te gaan. Doordat we in droge perioden vaak de tuinsproeier een tijd lang aanzetten, hebben we geen idee hoeveel water er daadwerkelijk verbruikt wordt. Omdat een schatting natte vingerwerk is, presenteert tuinspecialist GARDENA: AquaCount, een watermeter voor aan de buitenkraan en een broes en zwenksproeier met geïntegreerde watermeter. Elk van deze drie producten bevestig je eenvoudig via het GARDENA kliksysteem aan kraan of tuinslang. AquaCount is UV- en vorstbestendig.

Persbericht (1742 Tekens)Platte tekst download

Watermeter
De AquaCount watermeter sluit je eenvoudig aan op de buitenkraan en een display geeft het verbruik aan tot op de deciliter. Het digitale apparaatje biedt vier mogelijkheden om het verbruik af te lezen: per dag, per seizoen, per sproeibeurt en het actuele verbruik. Instellen gaat eenvoudig: met één druk op de knop maak je jouw keuze. De AquaCount watermeter werkt op AA-batterijen en dankzij een spanningsindicator weet je precies hoeveel power de batterij nog heeft. De GARDENA AquaCount watermeter is ook een ideaal hulpmiddel voor het tappen van een bepaalde hoeveelheid water. Bijvoorbeeld voor bezitters van koikarpers. Zij moeten de vijver wekelijks voorzien van 10% vers water. Ook handig voor campereigenaren die de inhoud van hun watertank zo kunnen monitoren.

Broes en zwenksproeier
GARDENA introduceert ook de AquaCount broes en zwenksproeier met ingebouwde watermeter. De broes geeft een zachte, plantvriendelijke straal en ligt prettig in de hand door ergonomische handgreep. Wanneer je erin knijpt, begint het sproeien. Bij langdurig watergeven gebruik je de vergrendelingsfunctie. Ook kun je de waterstraal met (dezelfde) hand harder of zachter zetten. Dankzij de ingebouwde watermeter heb je direct inzicht in het waterverbruik. Datzelfde geldt voor de AquaCount zwenksproeier die geschikt is voor rechthoekige gazons met een oppervlakte van 90 tot 220 m2. Zowel de reikwijdte (7 tot 17 m) als sproeibreedte (maximaal 13 m) zijn eenvoudig in te stellen en aan te passen aan het gazon. Een metalen filter voorkomt dat vuil naar binnen dringt. Mocht een spuitmondje onverhoopt (bijvoorbeeld door kalk) verstopt raken, dan biedt de meegeleverde reinigingsnaald hulp.

Over Gardena
Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 100 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group. Meer informatie op gardena.com.
Alle inhoud van dit persbericht ontvangen als .zip: download Directe download folder_open In Lightbox opslaan

photo_camera Fotos (2)

GARDENA Watermeter AquaCount
2 126 x 1 535 photo_camera © GARDENA
GARDENA Watermeter AquaCount
890 x 1 832 photo_camera © GARDENA


Contact

9 Alwin van der Pluym (NL)
Alwin van der Pluym
GARDENA Nederland
Tel: 0 36 521 00 10
pers.nl@media-gardena.com 
Geen acquisitie.