04.10.2021

Tuingereedschappen van gerecycled materiaal

Nieuw en duurzaam: GARDENA EcoLine

GARDENA EcoLine © GARDENA

Tuinspecialist GARDENA komt in 2022 met een compleet nieuwe productlijn van gerecycled materiaal. Het assortiment bestaat uit waterproducten en handgereedschappen. GARDENA garandeert duurzaamheid, hoge kwaliteit en optimaal gebruiksgemak. De kunststof elementen van de nieuwe EcoLine bevatten minimaal 65% gerecycled materiaal, sommige sproeistukken zelfs meer dan 90%.

Dit persbericht heeft: 9 Fotos

Korte tekst (369 Tekens)Platte tekst download

Tuinspecialist GARDENA komt in 2022 met een compleet nieuwe productlijn van gerecycled materiaal. Het assortiment bestaat uit waterproducten en handgereedschappen. GARDENA garandeert duurzaamheid, hoge kwaliteit en optimaal gebruiksgemak. De kunststof elementen van de nieuwe EcoLine bevatten minimaal 65% gerecycled materiaal, sommige sproeistukken zelfs meer dan 90%.

Persbericht (2513 Tekens)Platte tekst download

Waterproducten
De nieuwe EcoLine waterproducten bestaan uit een basisset, een broes en een zwenksproeier. Ze werken allemaal volgens het Original GARDENA System waarbij je een lekvrije verbinding maakt van kraan tot sproeier. Je klikt alles eenvoudig aan elkaar. Daarnaast zijn alle producten UV- en vorstbestendig. De EcoLine basisset bestaat uit kraan- en slangkoppelstukken. Het kraanstuk werkt spatvrij. Wanneer je gieters of emmers vult, komt er een verticale, strakke waterstraal uit de kraan. Geen onnodig gespetter dus! De nieuwe EcoLine broes kun je met een hand bedienen, ook om de kracht van de waterstraal te regelen. Dankzij de geïntegreerde vergrendeling hoef je de handgreep niet meer permanent in te drukken om water te geven. De nieuwe EcoLine zwenksproeier is geschikt voor rechthoekige gazons van 90 tot 220 m2. De reikwijdte (7 tot 17 meter) en sproeibreedte (tot 13 meter) kun je eenvoudig instellen.

Handgereedschappen
De nieuwe EcoLine omvat ook een snoeischaar, tuinschepje, onkruidsteker en een voegenkrabber. De EcoLine snoeischaar is geschikt voor het knippen van bloemen of snoeien van jonge takjes (maximaal 18 mm dik). De metalen onderdelen zijn gemaakt van meer dan 75% gerecycled materiaal, de kunststof onderdelen van meer dan 80%. De schaar ligt bijzonder prettig in de hand en is voorzien van een veiligheidsslot dat met één hand te bedienen is. De nieuwe EcoLine tuinschep, onkruidsteker en voegenkrabber bestaan uit kunststof (meer dan 85% gerecycled), staal en beukenhout met FSC-certificatie.

Duurzame uitgangspunten
Met de nieuwe EcoLine benadrukt GARDENA haar duurzame productieproces. Het unieke design wijkt af van het basisassortiment. Een ‘discrete’ kleurstelling in combinatie met de metalen elementen geeft het gereedschap een moderne, hoogwaardige uitstraling. Het is echter vooral de binnenkant die het verschil maakt. De kunststof onderdelen van elk product bestaan voor minimaal 65% uit gerecycled materiaal (PMD-afval). De verpakking van het EcoLine-assortiment is gemaakt van 100% gerecycled en recyclebaar karton en is bedrukt met inkt op waterbasis. Op de GARDENA-website staan het gedachtengoed en de uitgangspunten van GARDENA met betrekking tot duurzaamheid op een rijtje. De basis zijn hoogwaardige producten met een lange levensduur en het zuinig omgaan met grondstoffen en energie bij het productieproces. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com/rethink.

Over Gardena
Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 100 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group. Meer informatie op gardena.com.
Alle inhoud van dit persbericht ontvangen als .zip: download Directe download folder_open In Lightbox opslaan

photo_camera Fotos (9)

GARDENA EcoLine
2 126 x 1 535 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine
2 126 x 1 535 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine basisset
2 047 x 1 668 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine broes
1 401 x 607 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine zwenksproeier
1 945 x 1 042 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine snoeischaar
2 126 x 834 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine tuinschepje
1 606 x 1 479 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine onkruidsteker
1 520 x 1 652 photo_camera © GARDENA
GARDENA EcoLine voegenkrabber
1 461 x 1 470 photo_camera © GARDENA


Contact

9 Alwin van der Pluym (NL)
Alwin van der Pluym
GARDENA Nederland
Tel: 0 36 521 00 10
pers.nl@media-gardena.com 
Geen acquisitie.