25.04.2023

Växter som är ensamma hemma

Smarta knep för en lyckad semester och friska växter

GARDENA Semesterbevattning © GARDENA

Med GARDENA Semesterbevattning på plats kommer växterna inte att ha något emot att lämnas hemma på egen hand eftersom de fortfarande får det vatten de behöver. Vattenbehållaren som består av 80 procent återvunnet material är en effektiv lösning för att vattna växter i hemmet.

För detta meddelande finns det: 3 Foton

Kort text (314 Tecken)Oformatterad text download

En ivrig trädgårdsmästare har inte alltid tid att vattna växterna i sina hem, trädgårdar, uteplatser eller balkonger. De kanske är på semester, reser på grund av arbete eller helt enkelt för upptagna med livet. Här är några knep och tips för att hålla de dyrbara växterna vid liv och blomstra under dessa perioder.

Lång text (3696 Tecken)Oformatterad text download

Människor litar ofta på att grannarna ska hålla ett öga på saker och ting när de är borta, vilket inkluderar att hämta posten och vattna växterna. Livet kan göras enklare för pålitliga grannar genom att gruppera växterna i huset eller på balkongen utifrån hur mycket ljus och vatten de behöver. Detta gör det mycket enklare att vattna allt utan att missa några växter. Det är också viktigt att tänka noga på var växterna placeras. Under sommarmånaderna kan växter som står för nära ett fönster snabbt bli för varma och torka ut. Och om rullgardinerna är neddragna får växterna inte tillräckligt med ljus.


Vattenförsörjning och solenergi
När det inte finns någon pålitlig granne att ringa till är ett automatiskt bevattningssystem ett pålitligt alternativ. GARDENA Semesterbevattning kan ta hand om upp till 36 olika växter i hemmet. Systemet måste anslutas till strömmen men inte till vattenförsörjningen eftersom det har en egen vattenreservoar. Med tre olika inställningar för vattenavgivning kan droppfördelaren svara på olika vattenbehov på daglig basis.


Solcellsdriven bevattning AquaBloom Set med vattenbehållare finns tillgängliga för balkonger utan vatten- eller elförsörjning. Den kompakta bevattningsassistenten drivs av en solpanel med uppladdningsbara batterier som genererar och lagrar energi från solen. Den integrerade pumpen levererar vatten till växterna från en reservoar. Allt detta sker helt automatiskt, med ett urval av flera bevattningsprogram och effektiv droppbevattning som leder varje droppe till exakt där den behövs - till växternas rötter. Det mångsidiga systemet kan automatiskt vattna upp till tjugo plantor under många dagar.

Droppbevattning - effektivare än en granne
Trädgårdsmästare som vill vattna sin större uteplats eller trädgård effektivt för att passa sina växter på löpande basis bör överväga att installera ett droppbevattningssystem. Effektiv och ansvarsfull bevattning är viktigt hela tiden - inte bara när det är semestertid. Det minimerar avdunstningen och förhindrar övervattning och vattenmättnad. Och eftersom svampar inte längre kan slå sig ner på våta blad blir växterna också friskare. En annan fördel är att systemet avskräcker från ogräs, eftersom det tillgängliga vattnet till stor del absorberas av de odlade växterna och blommorna.

Smart bevattning med hjälp av en app
Smarta bevattningslösningar går ett steg längre. De förser alla typer av växter med rätt mängd vatten vid rätt tidpunkt - i alla typer av jordar. Bevattningsnivån kan justeras för att ge så mycket eller så lite vatten som behövs. Sensorer mäter fukthalten i jorden och ser till att växterna bara vattnas när de behöver det. Om jorden redan innehåller tillräckligt med fukt avbryts nästa schemalagda bevattning för att spara vatten utan att det går ut över växterna. De får utmärkt vård, med exakt rätt mängd vatten som levereras direkt till den plats där det lättast kan absorberas - vid rötterna.

Trädgårdsägare kan använda den kostnadsfria GARDENA smart-appen för att schemalägga och styra bevattning och underhåll av trädgården direkt från sina smarttelefoner. Appen använder sig av sensordata samt lokala väderleksrapporter för att ta väl hand om växterna. Bevattningsscheman kan också anpassas till förändrade tider för soluppgång och solnedgång under säsongerna. Oavsett om det är från kontoret eller på semestern gör kombinationen av bevattningskontroll, sensorer och appen det enkelt att hålla ett öga på trädgården och göra justeringar vid behov. Och andra funktioner som trädgårdsbelysning, vattenpumpar och robotgräsklippare kan också styras via appen.

Om GARDENA

I över 50 år har GARDENA erbjudit allt som passionerade trädgårdsmästare behöver. Det breda produktsortimentet erbjuder innovativa lösningar och system för bevattning, gräsmattevård, busk- och trädvård samt jordbearbetning. I dag är GARDENA en ledande europeisk leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och distribueras i mer än 100 länder världen över. GARDENA är ett varumärke som ingår i Husqvarna Group. För mer information besök gardena.com.

Allt innehåll i detta meddelande som .zip: download Ladda ner omedelbart folder_open Lägg i ljuslåda

photo_camera Foton (3)

GARDENA Semesterbevattning
3 500 x 2 793 photo_camera © GARDENA
GARDENA AquaBloom water reservoir
3 500 x 2 623 photo_camera © GARDENA
GARDENA Micro-Drip-System
3 500 x 2 334 photo_camera © GARDENA


Kontakt

1_Gardena_SE

Olivia Gustafsson
Gardena Sverige
Marketing Manager
olivia.gustafsson@husqvarnagroup.com


2_PerPR_SE

Caroline Brander
PerPR
info@perpr.se