01.03.2021

Water besparen in de tuin

Nieuwe bodemvochtigheidssensors van GARDENA

GARDENA smart system sensor © GARDENA

GARDENA smart system sensor

Dit persbericht heeft: 5 Fotos

Korte tekst (339 Tekens)Platte tekst download

De nieuwe GARDENA bodemvochtigheidssensor is een ideaal hulpmiddel tegen waterverspilling in de tuin. Je steekt het kleine apparaat in de grond tussen de planten. Je sluit ‘m aan op de besproeiingscomputer en op het moment dat deze op de ingestelde tijd wil gaan sproeien, wordt eerst gemeten of de bodem droog genoeg is om water te geven.

Persbericht (2159 Tekens)Platte tekst download

Hoe weet je wanneer de planten water nodig hebben? En vooral: hoe weet je of sproeien overbodig en dus verspillend is? De nieuwe GARDENA bodemvochtigheidssensor is een ideaal hulpmiddel tegen waterverspilling in de tuin. Je steekt het kleine apparaat in de grond tussen de planten. Je sluit ‘m aan op de besproeiingscomputer en op het moment dat deze op de ingestelde tijd wil gaan sproeien, wordt eerst gemeten of de bodem droog genoeg is om water te geven. Voelt de sensor nattigheid? Dan wordt de sproeibeurt overgeslagen en geen kraanwater verspild! Er zijn twee modellen: een sensor die je met een snoer aansluit op de besproeiingscomputer en een die draadloos werkt via het GARDENA smart systeem.

Tuinzones
De platte, ronde bodemvochtigheidsensor steekt slechts 2 cm boven de grond uit. Je kunt ‘m dus ook prima in het gazon plaatsen. Grasmaaier of robotmaaier rijden er zonder problemen overheen. De sensor werkt op twee AA-batterijen, goed voor een heel tuinseizoen. De sensor is aan te sluiten op de nieuwe en reeds bestaande GARDENA besproeiingscomputers en wordt geleverd met een snoer van 5 meter. Er zijn tevens verlengsnoeren (van 10 meter) verkrijgbaar. Daarmee kun je tot maximaal 100 meter verlengen. Dat is extra waterbesparend bij het automatisch sproeien van verschillende tuinzones.

Smart system
Ook voor het smart systeem van GARDENA is er een nieuwe bodemvochtigheidssensor. De hoekvormige smart Sensor steek je eenvoudig in de grond en de bovenzijde steekt slechts 2 cm boven de grond uit. Het apparaat werkt geheel draadloos en is eenvoudig te installeren via de GARDENA app. De smart Sensor kan de bodemvochtigheidsmeting uitwisselen met de besproeiingscomputer via het smart systeem.

Advies: Afhankelijk van de tuingrootte is het raadzaam om met het oog op waterbesparing in verschillende zones bodemvochtigheidsensoren te plaatsen. Op het smart systeem van GARDENA kunnen meerdere sensoren aangesloten worden.

Verkoopinformatie
De bodemvochtigheidssensor van GARDENA is verkrijgbaar vanaf maart 2021 via tuincentra, dhz-markten en webshops.

Over Gardena
Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 100 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group. Meer informatie op gardena.com.
Alle inhoud van dit persbericht ontvangen als .zip: download Directe download folder_open In Lightbox opslaan

photo_camera Fotos (5)

GARDENA smart system sensor
2 126 x 1 535 photo_camera © GARDENA
GARDENA smart Sensor
842 x 2 039 photo_camera © GARDENA
GARDENA smart Sensor Control Set
1 827 x 1 137 photo_camera © GARDENA
GARDENA smart Irrigation Control Sensor Set
2 126 x 1 048 photo_camera © GARDENA
GARDENA smart system Start Set
2 126 x 1 462 photo_camera © GARDENA


Contact

9 Alwin van der Pluym (NL)
Alwin van der Pluym
GARDENA Nederland
Tel: 0 36 521 00 10
pers.nl@media-gardena.com 
Geen acquisitie.