07.10.2022

Vinterförvaring av dina trädgårdsredskap

Hur du tar hand om dina trädgårdsredskap så att dem är redo för våren

Platssparande förvaring av dina trädgårdsredskap från GARDENA © GARDENA

Om trädgårdsredskapen ska hålla ett tag måste de sorteras och rengöras innan de förvaras över vintern på ett torrt ställe, för att skydda dem från frost. Smarta förvaringslösningar kan spara utrymme och hålla redskapen säkra.

För detta meddelande finns det: 3 Foton

Kort text (390 Tecken)Oformatterad text download

Trädgårdarna måste förberedas för vintermånaderna före den första frosten. Detta innebär att man klipper ner träd, beskär häckar, flyttar blomkrukor och trädgårdsmöbler till förrådet och täcker rabatterna med löv och grenar för att skydda växterna från vind och regn. Lika viktigt är det att ta väl hand om de trogna redskapen som används i trädgården, så att de kan användas igen nästa år.

Lång text (3680 Tecken)Oformatterad text download

Människor förlitar sig på att deras verktyg hjälper dem i trädgården under flera månader av året. Utan dem skulle de inte kunna få den exakta trimning, den korrekta bevattning eller den luckrade jord. När temperaturen börjar sjunka är det dags för verktygen att få den uppmärksamhet de förtjänar i form av rengöring, underhåll och kanske till och med reparationer vid behov. Att ta hand om saker och ting på rätt sätt kan bidra till att de håller längre och se till att de är lika effektiva som när de var helt nya i många år framöver.

Ren och skarp i förvaringen

Trädgårdsmästare bör avsätta lite tid för att ge sina sekatörer, spadar, krattor och andra handhållna verktyg en ordentlig genomgång innan de lägger undan dem för vintern. Det första steget är att rengöra dem med vatten och en borste. Spaden kan fortfarande vara täckt av jord som blivit över från sommaren, och det kan fortfarande finnas saft som måste torkas bort från sekatörerna. När de är rena och torra är det dags att göra dem redo för sin välförtjänta vila. Metalldelar bör sprayas med specialspray för att förhindra att de rostar och blad bör kontrolleras för att se om de behöver slipas.


Bevattningssystem i dvala

Vattentunnor och vattenkannor bör tömmas helt och hållet före den första frosten. En ivrig trädgårdsmästare bör också kontrollera att slangboxar, slangar och sprutor är tomma innan de placeras på ett torrt ställe som är skyddat mot frost. Lyckligtvis har GARDENA utrustat dessa föremål med inbyggt frostskydd, så det är inte världens undergång om något råkar bli kvar utomhus. Huvudledningen till utomhuskranar och rör som riskerar att frysa måste stängas av och luften måste tömmas ur dem. Det är viktigt att undvika att de skadas eller till och med förstörs av att vatten fryser i dem.

Trädgårdsägare som använder ett automatiskt bevattningssystem bör helst stänga av vattentillförseln. Ventilerna måste tas bort och förvaras på ett ställe där de inte kan skadas av frost.


Gräsklippare i återhämtning

Man kan lita på att robotgräsklippare tar väl hand om sina älskade gräsmattor oavsett väder. Så snart temperaturen närmar sig nollan avbryts klippningen automatiskt, eftersom klippning av fruset gräs skadar gräsmattan. Detta ger gott om tid att sköta en gräsklippare så att den är redo att återgå till arbetet när våren har kommit. GARDENAs underhålls- och rengöringsset för robotgräsklippare kan hjälpa dig att utföra dessa uppgifter på nolltid:

  • Tvätta robotgräsklipparen och laddningsstationen med slang och borste.
  • Rengör bladskivan, kontrollera bladet och byt ut det vid behov.
  • Ladda batteriet inför vintern genom att ladda robotgräsklipparen till full kapacitet och ta bort den från laddningsstationen.
  • Torka av robotgräsklipparen, laddningsstationen och nätaggregatet när de är rengjorda och förvara dem på en frostskyddad plats.


Rengöring och reparationer i den långsiktiga planen

En tumregel är att trädgårdsredskapen bör inspekteras i början och slutet av varje trädgårdssäsong. Hög kvalitet och noggrann bearbetning garanterar en lång användning av produkterna och stöder därmed ett resurssnålt trädgårdsarbete. Om någon del av ett redskap ändå blir ganska sliten efter intensivt utomhusbruk, kan trädgårdsägarna tack vare det omfattande utbudet av reservdelar byta ut den i hemmet på nolltid. När det gäller svårare problem kan reparatörerna trolla för att hålla välanvända trädgårdsredskap i gång i flera år i stället för att de måste bytas ut vid första tecken på problem. Detta är goda nyheter för miljön och för plånboken.

Om GARDENA

I över 50 år har GARDENA erbjudit allt som passionerade trädgårdsmästare behöver. Det breda produktsortimentet erbjuder innovativa lösningar och system för bevattning, gräsmattevård, busk- och trädvård samt jordbearbetning. I dag är GARDENA en ledande europeisk leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och distribueras i mer än 100 länder världen över. GARDENA är ett varumärke som ingår i Husqvarna Group. För mer information besök gardena.com.

Allt innehåll i detta meddelande som .zip: download Ladda ner omedelbart folder_open Lägg i ljuslåda

photo_camera Foton (3)

Platssparande förvaring av dina trädgårdsredskap från GARDENA
2 605 x 2 512 photo_camera © GARDENA
Devices of the GARDENA smart system
3 500 x 2 334 photo_camera © GARDENA
Store GARDENA robotic lawnmower during the winter season
3 500 x 2 333 photo_camera © GARDENA

Kontakt

1_Gardena_SE

Olivia Gustafsson
Gardena Sverige
Marketing Manager
olivia.gustafsson@husqvarnagroup.com


2_PerPR_SE

Caroline Brander
PerPR
info@perpr.se