23.05.2022

Är du orolig för stigande kostnader för frukt och grönsaker? Odla dina egna i sommar!

Odla dina egna frukter och grönsaker © GARDENA

GARDENA har allt som trädgårdsmästare behöver för att odla sin egen frukt och sina egna grönsaker i trädgården eller på balkongen.

För detta meddelande finns det: 2 Foton

Kort text (584 Tecken)Oformatterad text download

Det är ingen hemlighet att priserna i livsmedelsbutiker har stigit under en längre tid. Och det är inte bara priset på vegetabilisk olja som är oroväckande. Priserna på frukt och grönsaker har ökat stadigt sedan 2015, där frukt har blivit 19 procent dyrare under de senaste sju åren och grönsakspriserna har ökat med 33 procent under samma tidsperiod.1 Under de senaste månaderna har priserna stigit i en alarmerande takt, med stigande energipriser och högre kostnader för löner och gödningsmedel som främsta orsaker. Men det är möjligt att bli mindre beroende av livsmedelsbutikerna.

Lång text (1750 Tecken)Oformatterad text download

Med några verktyg som en kratta och en spade kan du odla färsk frukt och grönsaker hemma. Enligt Rabobank Food Navigator 20212 odlar i genomsnitt nästan hälften (47,1 procent) av de tillfrågade redan frukt eller grönsaker i sin trädgård eller på sin balkong, och ytterligare 10,5 procent planerar att börja. Detta är ett utmärkt sätt att spara pengar och ha roligt i processen. Att ta hand om värdefulla växter och se dem växa är en rolig och givande upplevelse. Färska körsbärstomater, söta, saftiga hallon och krispiga gurkor som plockas hemma smakar så mycket bättre än produkter som har en lång resa till snabbköpets hyllor bakom sig.

Glädjen i att odla frukt och grönsaker hemma

En liten köksträdgård, en balkongträdgård eller en avancerad odlingsbädd? Det finns flera sätt att odla frukt och grönsaker hemma - oavsett budget och utrymme. En ivrig trädgårdsmästare med lite utrymme att leka med kan alltid välja krukväxter som kräver lite underhåll för att odla sallad eller rädisor. Stadsträdgårdsmästare med en balkong har det praktiska alternativet med vertikala planteringssystem som NatureUp! som är perfekt för körsbärstomater och ärtor. Upphöjda bäddar är ett bra val för trädgårdsmästare som har mer utrymme och som vill kunna välja mellan praktiskt taget alla tillgängliga frukt- och grönsaksalternativ. Det finns också flera smarta bevattningslösningar, bland annat AquaBloom, den automatiska bevattningslösningen utan vattenkran eller elanslutning, och andra droppbevattningssystem.



1 German Federal Statistical Office, 2022.
2 https://www.rabobank.de/ueber-uns/nachrichten-und-pressemitteilungen/food-navigator/trend-eigenanbau.

Om GARDENA

I över 50 år har GARDENA erbjudit allt som passionerade trädgårdsmästare behöver. Det breda produktsortimentet erbjuder innovativa lösningar och system för bevattning, gräsmattevård, busk- och trädvård samt jordbearbetning. I dag är GARDENA en ledande europeisk leverantör av högkvalitativa trädgårdsredskap och distribueras i mer än 100 länder världen över. GARDENA är ett varumärke som ingår i Husqvarna Group. För mer information besök gardena.com.

Allt innehåll i detta meddelande som .zip: download Ladda ner omedelbart folder_open Lägg i ljuslåda

photo_camera Foton (2)

Odla dina egna frukter och grönsaker
3 500 x 2 623 photo_camera © GARDENA
Grow your own fruit and vegetables
3 500 x 2 333 photo_camera © GARDENA


Kontakt

1_Gardena_SE

Olivia Gustafsson
Gardena Sverige
Marketing Manager
olivia.gustafsson@husqvarnagroup.com


2_PerPR_SE

Caroline Brander
PerPR
info@perpr.se